Додому > Новини > «Солодка» історія Тетяни

«Солодка» історія Тетяни

Бісквітний торт чи мигдальне печиво – ці слова викликають у нас не лише позитивні емоції, а й солодкі спогади про їх смак. На прилавку кав’ярні чи крамнички ми бачимо красиво поданий смаколик, який за кілька хвилин залишає по собі лише крихти на нашій тарілці. А от його шлях від кондитерського столу до нашого не такий вже й короткий.

«Спершу коржі випікаються, потім вистигають, згодом я роблю крем, котрий теж має охолонути, тоді все перемащую кілька разів, декорую… Це насправді дуже довгий процес», – розповідає 20-річна Тетяна Воротило.

Ця дівчина займається «солодким» ремеслом вже третій рік. Це і допомогло їй у виборі майбутньої професії. Після закінчення Бродівського педколеджу ім. М.Шашкевича, поступила на факультет готельно­-ресторанного бізнесу в Тернопільський національний педагогічний університет ім. В.Гнатюка. «Понеділок, вівторок, середа – я на парах, четвер, п’ятниця і вихідні – на кухні. Часто доводиться відпрошуватися з пар, і добре, коли трапляються викладачі, які розуміють», – каже дівчина.

«Я – за здорове харчування, і моя справа розпочалася саме з корисних десертів, де мінімум цукру або й зовсім його немає. Але не всім це до смаку, та й коли ти святкуєш свій особливий день, його варто провести з гарними емоціями і смачною їжею. Ще три роки тому, на день народження своєї сестри, я вирішила подарувати їй власноруч виготовлений торт. Звісно, з першого разу не все виходило ідеально, але все ж таки, я довела цю справу до кінця. Подруга моєї мами, спробувавши мій банановий торт, запропонувала спекти їй на ювілей такий же. Це було моє перше замовлення, за яке я отримала гроші…», – згадує Таня.

Дівчина розповідає, що знайти свій ідеальний рецепт, для якого підійдуть твоє обладнання та інгредієнти, у цій справі найважливіше. Часто шукала рецепти в Інтернеті, та не все виходило таким, як на картинці, але експериментуючи, додавала щось своє й отримувала «смачний» результат. «Спочатку я по два-три рази переробляла замовлення. Та згодом прийшов досвід і я вийшла на новий рівень», – розповідає майстриня.

Я була дуже здивована, коли почула, що ця тендітна дівчина готувала на весілля триповерховий торт, 90 коробок із солодощами для гостей та кенді­-бар дві доби, без сну. «Весільні торти – це завжди найбільше переживання. Одного разу тато нареченої зачепив верхівку торта та залишив на ньому слід від своєї руки. Я нашвидкоруч кондитерським шпателем все виправила, але такого шоку ще ніколи не мала».

Сьогодні на тортах Тані можна побачити все: живі квіти, пряники, безе – за побажанням клієнта. Це справжній їстивний витвір – мистецтва! «Декорування – мій улюблений етап. Тут є можливість для польоту фантазії та творчості. Думаю, цей талант мені передався від тата, який вміє гарно малювати». Свої роботи дівчина публікує на Інстаграм­-сторінці «happy_coke000». Там ділиться з своїми підписниками цікавими рецептами, відгуками клієнтів, новинками у своєму меню. Більшість клієнтів Тані знайшлися саме через Інстаграм, адже сьогодні це нова платформа для розвитку своєї справи. Для кращих фото та відео купила навіть штатив.

 

Зовсім скоро здійсниться ще одна мрія дівчини – відкриття власного кафе у центрі міста. Але через карантин ремонті роботи довелося припинити. Таня також мріє проводити кулінарні майстер-класи у Бродах та в інших містах.

«Найбільша моя підтримка – це батьки та хлопець Саша. Батьки завжди виручають мене у ситуаціях, коли я зовсім нічого не встигаю – підуть у магазин за необхідними продуктами чи ще якось допоможуть. Завдяки Саші я відкрила свою Інстаграм-сторінку, можливо, якби не він, я б не популяризувала свою справу серед стількох людей у мережі».

💕Цукерки «Праліне»💕

Від самого слова вже стає смачно…а ще вони легкі у приготуванні .
Інгредієнти:
💕 250г волоських горіхів
💕 200г цукру
💕 30г води
💕 50г вершкового масла
💕 200г молочного шоколаду

Приготування:

1. Обсмажуємо горіхи 15 хвилин на середньому вогні, даємо їм охолонути
2. Тремо їх між лодоньками щоб зняти лушпиння
3. В сотейник з товстим дном насипаємо цукор і воду (НЕ помішуйте) карамель все має зробити сама!(варити приблизно 3-4хвилини)
4. Коли карамель буде золотистого кольору, всипаємо горіхи та перемішуємо дерев’яною лопаткою і виливаємо на пергамент остудитися
5. Блендером подрібнюємо на пасту та додаємо вершкове масло, перемішуємо
6. Формуємо кульки та відправляємо їх в холодильник на 20хвилин
7.Топимо наш шоколад або темперуємо
8.Наші кульки занурюємо в шоколад і вуаля ГОТОВО!

Цукерки «Рафаелло»❤️

Інгредієнти:
🍩 100г білого шоколаду
🍩 50г кокосової стружки
🍩 Мигдаль
🍩 Вафельні листи

Приготування:

1. Залийте мигдаль водою на 15 хв та зніміть з нього шкірку
2. Просушіть його в духовці (не довго)
3. Поставте шоколад на водяну баню
4. Вафельні листи потрібно подрібнити скалкою або руками в крихти
5. Беремо вже розтоплений шоколад і вливаємо до кокосової стружки (але не весь). Трішки залишаємо на обкатку рафаелло в кокосі.
6. Після того, як ми змішали шоколад з вафельною стружкою, формуємо кулі всередині з мигдаль ним горішком.
7. Тоді обкатуємо їх в залишеному розтопленому шоколаді і швиденько, поки шоколад не застиг – в кокосовій стружці.
І все, «рафаелки» такі як з магазину – готові!🍦🍦🍦

Ліна ВОЙТЮК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *